Hvorfor er voksne så travle?

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor voksne altid har så travlt?

Godt nok arbejder de fleste 40 timer om busyugen, men burde resten af tiden ikke være fest og farver?

Som barn kedede man sig ofte og forstod ikke, hvorfor de voksne aldrig kedede sig, hvor svært kan det være, at være voksen, tænkte man.

Først nu, hvor jeg selv er voksen, forstår jeg hvor hårdt det egentlig er og hvilke opgaver og ansvar det indebærer.

Voksenlivet er fyldt af trivielle opgaver, vi konstant skal tage os af. Vores overskud til fest og farver er minimalt, når vi endelig er færdige med de opgaver og pligter, som hører voksenlivet til.

Økonomisk uafhængighed

Det er en almen forståelse og del af vores opdragelse, at vi skal være økonomisk uafhængige. Man kan næsten gå så langt at sige, at man faktisk ikke er en ”rigtig voksen”, hvis ikke man er økonomisk uafhængig.

Denne læresætning bygger på en samfundsmæssig opfattelse af, at man ikke er noget værd, hvis man ikke er kompetent nok til at tjene en stor sum penge. En opfattelse, der ikke tager højde for ulighederne i samfundet, og for at arbejdsmarkedet kan være ret nådesløst.

De første 20 år af dit arbejdsliv arbejder du dedikeret på at opnå en økonomisk uafhængig fremtid, og du er ikke en rigtig voksen før de eneste penge du bruger, er dine egne. At tjene penge, er det vi bruger allermest tid på, i et almindeligt fuldtidsjob arbejder vi typisk 40-60 timer om ugen.

Når vi endelig har ”fri”, er der en masse andre voksenopgaver, vi skal varetage.

Og det er langt fra det eneste, vi skal tænke på..

Madlavning og huslige pligter

Vi skal også bruge tid på madlavning. Selvfølgelig kan man bestille mad, eller måske være heldig at få mad på arbejdet, men dette er langt for normen. De fleste voksne laver selv mad, for det er også en del af vores opdragelse, at hjemmelavet mad er bedst. Vi er af den opfattelse, at man ikke er rigtig voksen, hvis man ikke kan tage nogle råvarer og forvandle dem til noget godt og spiseligt. Det er både tidskrævende, og ja hårdt!

Hvis vi antager, at du tilbereder hvert måltid i en halv time, spiser tre måltider om dagen, 7 dage om ugen, bliver det til 10,5 timer om ugen og det er endda foruden den tid vi bruger på indkøb..

Så er der også alle de huslige ting. Dem vi har lært, at vi skal have styr på, for at kunne kalde os for ”rigtige voksne”. Vi skal både gøre rent og vaske tøj.

Gennemsnitligt bruger vi 2 timer på tøjvask om ugen, og en halv time på rengøring om dagen. Derudover gør vi måske også hovedrent en gang om ugen i ca. 2 timer.

Det er i alt 7 timer vi bruger om ugen og vi er langt fra færdige!

Vi skal jo også bruge tid på at købe tøj, betale regninger, løbe ærinder, bruge tid på transport, være sunde, motionere, holde overblik over vores økonomi, planlægge og måske har du oven i købet også børn eller andet familie, som du har et ansvar overfor?

Så hvor meget fritid efterlader det os egentlig?

Gennemsnitligt har vi 10 timers fritid om ugen til at få vejret, lave sjove ting og have hobbyer. Det er ikke meget.

Konklusion: Det er ikke nemt at være voksen

Pointen af alt dette er, at det er enormt udmattende, at være voksen og det kan være meget stressende.

Hvis du stadig ikke er en helstøbt voksen, og du møder en på din vej der er det, så giv dem en cookie. Det er ikke nemt! De fleste voksne har ikke engang tid til at lave en liste som denne…